Even Voorstellen

Wij zijn een enthousiaste groep van momenteel 22 leden van ca. 25 tot 60 jaar uit Steenwijk (kop van Overijssel) en omgeving. We zingen versterkt en worden begeleid door een klein combo. Dit combo bestaat uit keyboards, gitaar, drums en een dwarsfluit. Tijdens een optreden worden we ondersteund door onze technicus. De groep staat sinds januari 2017 onder de bezielende leiding van dirigente Eline van Loo uit Zwolle.

Onze naam geeft aan dat we een signaal van het Licht der wereld (Jezus Christus) aan onze medemensen willen doorgeven. Door middel van onze zang, muziek en persoonlijke getuigenis willen wij het Woord van God uitdragen. Hiertoe doen wij binnen onze groep regelmatig aan geestelijke vorming, zodat wij ons goed bewust zijn van de betekenis van de liederen die wij zingen.

Repertoire

De liederen die we zingen zijn heel divers. Zo zingen we liederen van o.a.:
- Michael W. Smith (o.a. Come to the Cross, U laat nooit los)
- Martin Brand (Jezus nooit gezien, Mooie praatjes)
- Mandisa (Overcomer)
- Gerald Troost (Onderweg)
- Casting Crowns : (Your love is extravagant)

De koorarrangementen komen veelal via de European Choral Club, maar er zijn ook liederen die gearrangeerd worden door onze vorige dirigente Melanie Wilschut of pianist Guus Vos.
We zingen veel in het Nederlands, maar ook in het Engels. De vertalingen van deze liederen kunnen op de beamer worden getoond.

Naast ons gewone repertoire hebben we ook een uitgebreid kerst- en paasrepertoire.

Een greep uit onze kerstliederen:
- God rest ye merry gentlemen
- Wees gerust (All is well)
- Sing glory
- Jezus, God’s heerlijkheid verschijnt

Voorbeelden van paasliederen:
- Halleluja, Hij is opgestaan
- Via Dolorosa
- Uw genade is mij genoeg

In een eredienst zingen we vaak ongeveer zes liederen die we zo goed mogelijk willen laten aansluiten bij het thema van de dienst. Dit gebeurt in overleg met de voorganger. Indien gewenst kunnen wij ook de samenzang begeleiden met ons combo en (meerstemmige) zang.

Dienstvullend Programma

Wij bieden ook een dienstvullend programma aan. De huidige versie is getiteld 'Terug naar huis'. Dit muzikale geheel, gebaseerd op het bijbelse verhaal van de verloren zoon, bevat acteerwerk van de koorleden zelf en circa acht liederen die speciaal zijn gekozen voor dit programma. Het programma, dat ruim een uur duurt, is geschikt voor zowel jongeren als volwassenen.

Repetitie

Wij repeteren elke dinsdag van 19:45 tot 22:00 uur aan de
Burgemeester G.W. Stroïnkweg 60 in Zuidveen