Even Voorstellen

Wij zijn een enthousiaste groep van zo’n 20 leden van ca. 25 tot 60 jaar uit Steenwijk (kop van Overijssel) en omgeving. De leden zijn christenen afkomstig uit verschillende kerken. We zingen versterkt en worden begeleid door een combo van keyboards, drums en een dwarsfluit. Tijdens een optreden worden we ondersteund door onze technicus. De groep staat sinds september 2019 onder de bezielende leiding van dirigent Niels Wiegman uit Zwolle.

Onze naam geeft aan dat we een signaal van het Licht van de wereld (Jezus Christus) aan onze medemensen willen doorgeven. Door middel van zang, muziek en persoonlijke getuigenis willen wij het Woord van God uitdragen. In onze repetities staan we goed stil bij de teksten, zodat wij ons goed bewust zijn van de betekenis van de liederen. Zodoende kunnen wij een lied met overtuiging overbrengen.

Repertoire

De liederen die we zingen zijn heel divers. Zo zingen we liederen van o.a.:
- Michael W. Smith (o.a. Come to the Cross, U laat nooit los)
- Martin Brand (Jezus nooit gezien, Mooie praatjes)
- Mandisa (Overcomer)
- Gerald Troost (Onderweg)
- Casting Crowns : (Your love is extravagant)

De koorarrangementen komen veelal via de European Choral Club, maar er zijn ook liederen die door onze eigen musici worden gearrangeerd.
We zingen veel in het Nederlands, maar ook in het Engels. De vertalingen van deze liederen kunnen op de beamer worden getoond.

Naast ons gewone repertoire hebben we ook een uitgebreid kerst- en paasrepertoire.

Een greep uit onze kerstliederen:
- God rest ye merry gentlemen
- Wees gerust (All is well)
- Sing glory
- Jezus, God’s heerlijkheid verschijnt

Voorbeelden van paasliederen:
- Halleluja, Hij is opgestaan
- Via Dolorosa
- Uw genade is mij genoeg

Dienstvullend Programma

Wij bieden ook een dienstvullend programma aan. De huidige versie is getiteld 'Terug naar huis'. Dit muzikale geheel, gebaseerd op het bijbelse verhaal van de verloren zoon, bevat acteerwerk van de koorleden zelf en circa acht liederen die speciaal zijn gekozen voor dit programma. Het programma, dat ruim een uur duurt, is geschikt voor zowel jongeren als volwassenen. Als het dienstvullend programma tijdens een kerkdienst wordt uitgevoerd, hoeft er dus geen voorganger voor een verkondiging te worden geregeld. Ook een organist is in dit geval niet nodig.

In een eredienst zingen we vaak ongeveer zes liederen die we zo goed mogelijk willen laten aansluiten bij het thema van de dienst. Dit gebeurt in overleg met de voorganger. Indien gewenst kunnen wij ook de samenzang begeleiden met ons combo en (meerstemmige) zang.

OPROEP: mannen gevraagd voor concert met Duits koor!

Hou je ook van zingen? Wil je daarmee ook getuigen van jouw geloof in Jezus?
Wil je ons meehelpen om Gods boodschap te verspreiden?
In de wekelijkse repetities op dinsdagavond wordt er serieus ingestudeerd, maar ook veel gelachen. Af en toe organiseren we ook een ontspannen en gezellig dagje uit.

In januari starten wij met de voorbereidingen voor een concert op zaterdag 21 maart 2020 in het gebouw van de Baptistengemeente Steenwijk. Hiervoor zoeken wij versterking bij de tenoren en bassen.

Wij verheugen ons erg op dit concert, vooral omdat het Duitse Gospelchor Rainbow ook zal meewerken.  Wij hebben goede herinneringen aan ons bezoek aan dit koor in onze partnergemeente Herzebrock-Clarholz in Duitsland. In november 2018 mochten wij meewerken aan hun jubileumconcert. Nu nodigen wij hun op onze beurt weer uit voor meewerking aan ons concert in maart.

Je kunt meezingen voor de periode tot en met het concert, maar je mag uiteraard ook langer blijven hangen, heel graag zelfs!

Als je tenor of bas zingt en jonger bent dan 55 jaar, dan ben je welkom om eens geheel vrijblijvend bij ons langs te komen op een repetitie-avond. Dan kun je luisteren, eventueel al meezingen en sfeer proeven om te kijken of het wat voor jou is.

Voel je welkom om eens - geheel vrijblijvend - één of meer repetities te bezoeken!

Als het niks voor jou is, maar ken je wel iemand voor wie het iets zou kunnen zijn, voel je dan vrij om dit bericht te delen!
Mocht je eerst nog wat meer willen weten, dan kun je even mailen of bellen met onze voorzitter en contactpersoon Truus Wever (reserveringen@lighttunes.nl / 06 - 12 60 69 25).

Repetitie

Wij repeteren elke dinsdag van 19:45 tot 22:00 uur aan de
Burgemeester G.W. Stroïnkweg 60 in Zuidveen